Saturday, 26 February 2011

SELAMAT DATANG KE SCORE A

DI SINI BERMULANYA KECEMERLANGAN PENDIDIKAN ANAK-ANAK ANDA


Syarat untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang di dalam peperiksaan ialah dengan menggunakan kaedah “pembelajaran output”, kebolehan untuk mengeluarkan dan menggunakan apa yang telah dipelajari. Ramai pelajar hanya melakukan pembelajaran input – membaca, belajar, menghafal dan mendengar adalah pembelajaran input. Inilah sebabnya ramai pelajar yang mendapat markah yang sederhana.


Untuk menyerlah, anak anda memerlukan pembelajaran output. Ketahuilah bagaimana kami melatih anak anda teknik pembelajaran output kami.  Kami telah mengambil masa 4 tahun untuk membentuk satu kaedah pembelajaran output yang cukup komprehensif yang mana ianya telah direka mengikut kurikulum yang telah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan.

Kami akan membantu dan membimbing anak anda supaya Bersedia Menghadapi Peperiksaan dan mencapai kecemerlangan A. Berlatih mencapai kecemerlangan, keinginan untuk berjaya adalah penting , tetapi keinginan untuk bersedia adalah lebih penting. Apabila tiba hari peperiksaan anak anda akan mengharungi cabaran dengan keyakinan dan mencapai kecemerlangan A.


Pengenalan

Syarat untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang di dalam peperiksaan ialah dengan menggunakan kaedah “pembelajaran output”, kebolehan untuk mengeluarkan dan menggunakan apa yang telah dipelajari. Ramai pelajar hanya melakukan pembelajaran input – membaca, belajar, menghafal dan mendengar adalah pembelajaran input. Inilah sebabnya ramai pelajar yang mendapat markah yang sederhana.

Untuk menyerlah, anak anda memerlukan pembelajaran output. Ketahuilah bagaimana kami melatih anak anda teknik pembelajaran output kami. Kami telah mengambil masa 4 tahun untuk membentuk satu kaedah pembelajaran output yang cukup komprehensif yang mana ianya telah direka mengikut kurikulum yang telah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan.
Kami akan membantu dan membimbing anak anda supaya Bersedia Menghadapi Peperiksaan dan mencapai kecemerlangan A. Berlatih mencapai kecemerlangan, keinginan untuk berjaya adalah penting, tetapi keinginan untuk bersedia adalah lebih penting. Apabila tiba hari peperiksaan anak anda akan mengharungi cabaran dengan keyakinan dan mencapai kecemerlangan A.

Score A Programme™ juga diwujudkan untuk mengatasi masalah-masalah yang dihadapi oleh ibubapa dan pelajar sendiri seperti:-


Sikap Para Pelajar:-
 • Merasa beban dan bosan untuk belajar cara konvensional yang hanya menggunakan buku sebagai medium menuntut ilmu;
 • Tiada motivasi untuk menjadi pelajar cemerlang;
 • Tiada minat untuk membaca buku dan membuat buku latihan;
 • Selalu menghabiskan masa di depan komputer dengan chatting, bermain game dan melawat laman-laman web yang tidak berfaedah; juga
 • Tidak mendapat perhatian ibu bapa yang sibuk bekerja.
Masalah Ibu bapa:-
 • Tidak dapat menilai pencapaian akademik anak anda;
 • Tidak dapat memberi perhatian kepada kerja rumah dan ulangkaji anak anda;
 • Tidak berpuas hati dengan keputusan peperiksaan anak;
 • Anak hanya membawa balik kad laporan 2 kali setahun;
 • Kurang pasti akan persediaan peperiksaan anak anda;
 • Anak anda menghadapi tekanan/ takut peperiksaan justeru hilang minat untuk belajar;
  Membelanjakan wang yang banyak tetapi anak masih gagal memperolehi keputusan diharapkan; juga
 • Kekurangan interaksi ibubapa dengan anak-anak.
        

Saya pasti anda para ibu bapa mahupun student sangat mementingkan keputusan setiap subjek dalam peperiksaan apatah lagi peperiksaan awam seperti UPSR,PMR dan juga SPM.Saya pernah menjadi student dan buat pengetahuan semua saya adalah pelajar  tahun pertama ujikaji "PERCUBAAN PEMBELAJARAN MATH AND SCIENCE IN ENGLISH" yang diperkenalkan oleh kerajaan iaitu pada tahun 2003 (masa itu saya Form1), jadi saya sangat terkejut dengan kejutan tersebut.Dan lebih malang lagi, pada masa tersebut sistem ini belum diperkenalkan secara meluas di website mahupun keratan akhbar.Jadi saya di sini ingin berkongsi tentang kebaikan sistem ini kepada anda semua.Percayalah 90% student yang kerap melakukan latih tubi di website score A telahpun berjaya mendapat keputusan yang sangat cemerlang dalam peperiksaan mereka.Dan 10% adalah mereka yang tidak mahu melakukan latih tubi dan hanya mengharapkan latihan-latihan di dalam kelas semata-mata.Anda boleh melihat sendiri result mereka dan kata-kata mereka yang telahpun berjaya di ruangan Testimoni.Anda juga boleh baca soalan-solan lazim yang sering ditanya oleh para ibu bapa DISINI

"JIKA ANDA INGINKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN YANG TERBAIK UNTUK ANAK-ANAK ANDA DAN JUGA UNTUK MASA DEPAN MEREKA , MULALAH DARI SEKARANG DI AWAL TAHUN SEBELUM PEPERIKSAAN SEBENAR BERMULA" 

"DEMI ANAK TERSAYANG"
UNTUK PENDAFTARAN  

No comments:

Post a Comment